torstai 29. lokakuuta 2015

Muistoja Peuranpolulta

Alkusyksystä vierailimme yhden yön reissulla Peuranpolun maisemissa. Karvosen Timon perinteeksi muodostunut reissu järjestyi nyt uuden opettajan johdolla, mutta mukaan saatiin myös itse karpaasi retkioppaaksi. Reissua varten oli varattu kämppä Raatejärveltä ja koulussa oli valmistauduttu retkeä varten säästämällä kouluruokalasta ylimääräinen keitto ensimmäisen retkipäivän päivälliseksi. Retkivalmisteluihin kuuluivat myös retkikeittimien hankkiminen ja ruokailuryhmien jakaminen. Tavoitteena kun oli, että oppilaat tekisivät retkellä itse ruokansa.

Matkaan lähdettiin bussikuljetuksella koululta. Bussi kuljetti meidät Reisjärven Mäntyperälle, josta vaellus sai luvan alkaa. Ensimmäisen päivän taival oli n. 4km ja tavoitteena oli päästä illaksi ja yöksi Raatejärven kämpälle. Taival meni pientä haaveria lukuunottamatta oikein mallikkaasti ja viimein määränpää koitti.

Aluksi leiriydyttiin. Opettaja kyhäsi telttansa ja retkiopas riippumattonsa. Oppilaat suuntasivat omiin mökkeihinsä varaamaan makuupaikkojaan. Alkuillan ja illan ohjelmassa oli luvassa ruuanlaittoa, uintia, saunomista ja illan helmenä Terhi Niskasen tuoman tikkupullataikinan paistaminen ja syöminen. Näiden puuhasteluiden ohella sai käydä kiertämässä leikkimielistä kätkösuunnistusrataa.




















Koko illan saimme nauttia mahtavasta kelista ja vasta yöllä alkoi tipotella vettä. Annettiin veden sataa luvan kanssa koko yön ja aamulla pienessä tihkussa valmistimme, jokainen ruokaryhmässään aamupuuron. Sade lakkasi ja matka jatkui.
Retkiopas Timo Karvonen kertoo tulevan reitin 
Toisen päivän tavoitteena oli kävellä n. 6km matka ja tämän reitin puolenvälin jälkeen pysähtyä  lounaspaikalle Ahveroiselle. Ahveroisilla kokkailimme hernekeittoa ja nuudelia. Pienen vesisateen saattelemana matkamme jatkui täysillä vatsoilla  aina päätepysäkille (Saarijärven pysäkki), josta vanhempien ja opettajan kyydityksellä alkoi lopullinen kotimatka väsyneinä, hieman märkinä ja onnellisina.


 Lounas Ahveroisella



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti