tiistai 17. tammikuuta 2017

Tää on kaupunkisotaa...

Pallosota on kivaa!


Kaupunki- tai pallosota on ollut oppilaiden liksatuntien suosikkipeli jo vuosien ajan. Pelissä poltetaan omalla puolellaan suojausten takana lymyileviä vastustajia pehmopallojen osumilla. Erän voittaja on se, kumpi onnistuu polttamaan erän aikana enemmän vastapelaajia. Liksatunnin aikana ehditään pelaamaan useita eriä. Ottelun voittajajoukkueeksi pääsee tietysti keräämällä vastustajaa enemmän erävoittoja. 

Sujuvan pelaamisen ongelmana on tähän asti ollut hyväksyttävien osumien tasapuolinen havaitseminen. Kiihkeän pelin tiimellyksessä polttava osuma on saattanut jäädä tuomareilta huomaamatta, mikä tietysti aiheuttaa harmittavaa sanailua. Nyt asia on saatettu järjestykseen. Koululle hankittiin iso kassillinen tarranauhalla varustettuja peliliivejä ja niihin osuttaessa napakasti tarttuvia pehmopalloja. Liiviin napsahtanut pallo ei jätä selityksille sijaa: - Se on palo!

Kuutoset pääsivät ensimmäisinä testaamaan uudet pelivälineet. Kokemus oli hyvä. Rasittavat väittelyt osumista olivat historiaa. Osuman saaneet siirtyivät kiltisti kentän reunaan odottamaan kentällepääsyä. Tunnin aktiivisuustaso oli korkealla. Pallojen heittely ja väistely käy kyllä liikunnasta. -Oli hauskaa, pelataan joskus uudestaan, kommentoivat oppilaat pelin jälkeen.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti